Кулинарни рецепти » Магданозена супа с галушки от грис

 Магданозена супа с галушки от грис
/Словакия/

Продукти: (за 4 порции)

• 2-3 к.ч. грис
• 2 връзки магданоз
• 1-2 жълтъка
• 1 яйце
• 1 к.ч. кисело мляко
• 1 с.л. краве масло
• 1 с.л. препечено брашно
• черен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Заливаме ситно нарязания магданоз с вряща подсолена вода и оставяме на огъня.

Разбиваме жълтъците, и прибавяме към тях толкова грис, че да получим гъста каша. Посоляваме на вкус. Гребем с лъжица от кашата и оформяме галушки, които пущаме във врящата супа.

Разбиваме яйцето заедно с киселото мляко, разтопеното масло и препеченото брашно. Получената кашица разреждаме с няколко лъжици супа и наливаме бавно в тенджерата като непрекъснато бъркаме, за да не се пресече яйцето.

Оставяме застроената супа само да възври, отстраняваме я от огъня и поръсваме със черен пипер.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Карамел Му

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Начало