Кулинарни рецепти » Клин чорба

 Клин чорба

Продукти: (за 4-5 порции)

• 1 стрък праз
• 2 глави лук
• 1 к.ч. краве масло
• 1 ч.л. червен пипер
• 2 с.л. ориз
• 150 г сухо сирене
• 1 с.л. брашно
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 1 яйце
• суха чубрица
• сол

Начин на приготвяне:

Загряваме мазнината и задушаваме в нея ситно нарязаните праз и лук.

Прибавяме ориза, поръсваме червения пипер и наливаме 4-5 ч.ч. гореща вода. Посоляваме на вкус и варим на умерен огън, докато оризът омекне.

Прибавяме натрошеното сирене, което сме оваляли в брашното и поръсваме с натрошената чубрица. Варим още 5-6 мин и сипваме застройка от яйцето, разбито с киселото мляко.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Картофена лазаня

Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Панирани свински котлети

Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Начало