Кулинарни рецепти » Супа от царска туршия

 Супа от царска туршия

Продукти:

• 1 ч.ч. царска туршия със сока
• 1-2 стръка праз
• 1 ч.ч. ситно нарязано прясно зеле
• 1 с.л. брашно
• 5 с.л. олио
• 1 яйце
• черен пипер
• сол на вкус

Начин на приготвяне:

Нарязаните на ситно праз и зеле сваряваме до полуготовност в 3-4 ч.ч. вода. Към тях добавяме царската туршия и продължаваме да варим до омекване на всички съставки.

Сгъстяваме супата с позапърженото в олио брашно и варим я още 3-4 мин. Накрая застройваме с яйцето, опитваме на сол и поръсваме с черен пипер.

Автор: Добринка Сербезова

Представяме Ви:

Нервозни кюфтенца

Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...

Банички със стафиди

Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...

Калоферски сладки

Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...

Панирани свински котлети

Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...

Начало