Кулинарни рецепти » Сусамени кифлички с локум и орехи

 Сусамени кифлички с локум и орехи

Продукти:

• 1 ч.ч. краве масло
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 4 яйца
• 25 г мая
• 6 с.л. захар
• 1 1/2 до 2 ч.ч. брашно

За пълнежа:

• 1 кутия локум
• 10-12 ореха

За гарниране:

• 1 жълтък
• 5-8 с.л. с връх сусам
• 3 с.л. мак

Начин на приготвяне:

Размиваме маята с малко мляко, брашно и 2-3 щипки захар, така че да получим гъста кашичка. След като пресеем 1,5-2 чаши брашно и в средата му направим кладенче, изсипваме всички продукти. Измесваме тесто върху добре наръсена с брашно повърхност и преценяваме колко още от него ще поеме. Оставяме го да почине за известно време.

Разточваме тестото на 20 парченца. В средата на всяко слагаме по 1 локумче с орехче и завиваме стегнато. Отгоре намазваме с яйце, поръсваме с препечения сусам, нареждаме в намаслена тава и печем при температура 180°С.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Домашна сливенска лютеница

Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...

Нещо като ябълков пай

Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Начало