Кулинарни рецепти » Пасирана супа от бяла риба

 Пасирана супа от бяла риба

Продукти: (за 4-5 порции)

• 1 бяла риба
• 1 морков
• 1 парче зеле
• половин глава целина
• 1 корен магданоз
• 2-3 картофа
• 1 глава лук
• 1 с.л. краве масло
• 1 с.л. брашно
• магданоз, черен пипер и сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме рибата в леко подсолена вода, обезкостяваме и нарязваме месото на малки късчета.

Варим целината, моркова, картофите, магданозения корен, зелето и лука в 1 л подсолена вода, докато омекнат. Пасираме зарзавата и го връщаме отново в супата.

Приготвяме запръжка от маслото и брашното и застройваме супата.

Накрая прибавяме рибеното месо и отстраняваме от огъня. Поднасяме супата, поръсена с черен пипер и със ситно нарязан магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мариновани люти чушки

Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...

Мезе за ракия

Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...

Лангиди

Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...

Апетитка с чорбаджийски чушки

Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...

Начало