Продукти: (за 4-5 порции)
• 1 бяла риба
• 1 морков
• 1 парче зеле
• половин глава целина
• 1 корен магданоз
• 2-3 картофа
• 1 глава лук
• 1 с.л. краве масло
• 1 с.л. брашно
• магданоз, черен пипер и сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме рибата в леко подсолена вода, обезкостяваме и нарязваме месото на малки късчета.
Варим целината, моркова, картофите, магданозения корен, зелето и лука в 1 л подсолена вода, докато омекнат. Пасираме зарзавата и го връщаме отново в супата.
Приготвяме запръжка от маслото и брашното и застройваме супата.
Накрая прибавяме рибеното месо и отстраняваме от огъня. Поднасяме супата, поръсена с черен пипер и със ситно нарязан магданоз.
Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...