Продукти:
• 1 глава карфиол
• 6 ч.ч. зеленчукова отвара /или подсолена вода/
• 1 ч.л. брашно
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 40 г краве масло
• 1 щипка настъргана лимонова кора
• 1 ч.л. лимонов сок
Начин на приготвяне:
Накъсваме карфиола на розички и го сваряваме в зеленчуковата извара. Отделяме 6 по-хубави цветчета, а останалите претриваме през сито.
Приготвяме бешамел от брашното, млякото и част от маслото. Кипваме на огъня, посоляваме и подправяме с лимоновия сок и лимоновата кора. Сипваме соса в горещата супа и прибавяме останалото масло.
Разливаме супата в чиниите за сервиране и във всяка чиния слагаме по 1 розичка карфиол.
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...
Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...
Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...