Кулинарни рецепти » Тутманик с готово тесто

 Тутманик с готово тесто

Продукти:

• 1 кг готово хлебно тесто
• 250 г мазнина
• 300 г сирене
• 1 яйце
• пудра захар за поръсване

Начин на приготвяне:

Разделяме готовото тесто на 12 топки и от всяка топка разточваме кора с диаметър 15 см. С разтопената мазнина слепваме корите по три. От получените четири питки разточваме нови кори.

Нареждаме корите една върху друга в обилно намаслена тавичка. Върху първата, втората и третата кора поръсваме натрошеното сирене. Покриваме с четвъртата кора и намазваме отгоре с останалата мазнина и разбитото яйце.

Печем тутманика в умерено загрята фурна. Поднасяме го топъл. По желание можем да го поръсим с пудра захар.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Картофена торта

Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...

Кроканови пасти

Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...

Кисели тиквички без варене

Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...

Начало