Кулинарни рецепти » Милинки

 Милинки

Продукти:

• 700 г брашно
• 20 г мая за хляб
• 2 ч.ч. прясно мляко
• 5 с.л. разтопено краве масло
• 1/2 ч.л. сол

За заливката:

• 1 ч.ч. прясно мляко
• 1 ч.ч. натрошено сирене
• 3 с.л. разтопено краве масло
• 2 с.л. захар

Начин на приготвяне:

Размиваме маята в прясното мляко и оставяме да престои няколко минути. После омесваме меко тесто от брашното, млякото с маята, разтопеното масло и солта. Оставяме го да втаса на топло.

От втасалото тесто оформяме топчици, колкото малки яйца, и ги нареждаме една до друга в намаслена тава. Върху всяка топчица правим малка вдлъбнатина.

Разтваряме захарта в млякото за заливката. Прибавяме натрошеното сирене и разтопеното масло и разбъркваме. Заливаме милинките с тази смес и ги печем в умерено загрята фурна. Поднасяме ги топли.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бърз щрудел

Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...

Нещо като ябълков пай

Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...

Динени мъфини

Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...

Туршия 60 ЧУШКИ

Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...

Начало