Кулинарни рецепти » Милинки

 Милинки

Продукти:

• 700 г брашно
• 20 г мая за хляб
• 2 ч.ч. прясно мляко
• 5 с.л. разтопено краве масло
• 1/2 ч.л. сол

За заливката:

• 1 ч.ч. прясно мляко
• 1 ч.ч. натрошено сирене
• 3 с.л. разтопено краве масло
• 2 с.л. захар

Начин на приготвяне:

Размиваме маята в прясното мляко и оставяме да престои няколко минути. После омесваме меко тесто от брашното, млякото с маята, разтопеното масло и солта. Оставяме го да втаса на топло.

От втасалото тесто оформяме топчици, колкото малки яйца, и ги нареждаме една до друга в намаслена тава. Върху всяка топчица правим малка вдлъбнатина.

Разтваряме захарта в млякото за заливката. Прибавяме натрошеното сирене и разтопеното масло и разбъркваме. Заливаме милинките с тази смес и ги печем в умерено загрята фурна. Поднасяме ги топли.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бърз щрудел

Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...

Пилешка каша с гъби

Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...

Кисели тиквички без варене

Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...

Банички със стафиди

Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...

Начало