Продукти:
• 800 г брашно
• 20 г мая за хляб
• 2-3 с.л. прясно мляко
• 1 с.л. захар
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 500 г извара
• 1 ч.ч. свинска мас
• половин пакетче краве масло
• 1 ч.л. сол
Начин на приготвяне:
Разтваряме маята в прясното мляко заедно със захарта и я оставяме да втаса. След това замесваме тесто от брашното, втасалата мая, киселото мляко и солта. Разделяме тестото на 4 топки и го оставяме да втасва около 30 мин. После разточваме топките на кори.
В намаслена тавичка разстиламе първата кора и я поръсваме с разтопената мазнина /смес от маста и маслото/ и с изварата. Отгоре слагаме втората кора и също поръсваме с мазнина и извара. Накрая слагаме третата кора, поръсваме с мазнина и извара, покриваме с четвъртата кора и намазваме отгоре с останалата мазнина.
Нарязваме тутманика на квадрати или ромбове, оставяме го да втаса повторно и го изпичаме в умерено загрята фурна.
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...
Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...