Продукти:
• 800 г брашно
• 20 г мая за хляб
• 2-3 с.л. прясно мляко
• 1 с.л. захар
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 500 г извара
• 1 ч.ч. свинска мас
• половин пакетче краве масло
• 1 ч.л. сол
Начин на приготвяне:
Разтваряме маята в прясното мляко заедно със захарта и я оставяме да втаса. След това замесваме тесто от брашното, втасалата мая, киселото мляко и солта. Разделяме тестото на 4 топки и го оставяме да втасва около 30 мин. После разточваме топките на кори.
В намаслена тавичка разстиламе първата кора и я поръсваме с разтопената мазнина /смес от маста и маслото/ и с изварата. Отгоре слагаме втората кора и също поръсваме с мазнина и извара. Накрая слагаме третата кора, поръсваме с мазнина и извара, покриваме с четвъртата кора и намазваме отгоре с останалата мазнина.
Нарязваме тутманика на квадрати или ромбове, оставяме го да втаса повторно и го изпичаме в умерено загрята фурна.
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...
Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....