Кулинарни рецепти » Бърз тутманик

 Бърз тутманик

Продукти:

• 4 яйца
• 1/2 кофичка кисело мляко
• 1 равна ч. л. сода за хляб
• 3 с. л. олио
• 1 ч. л. сол
• брашно за средно гъсто тесто (като за кекс)

За плънката:

• 1 ч. ч. грах
• 2 червени чушки
• 1 глава лук (или 2 стръка пресен)
• 1 ч. ч. натрошено сирене
• чубрица, магданоз, копър

Начин на приготвяне:

В малко вода задушаваме зеленчуците за плънката, отцеждаме и прибавяме натрошеното сирене.

От посочените продукти замесваме средно гъсто тесто, прибавяме приготвената плънка и объркваме добре.

Печем в намаслена и набрашнена тавичка в умерена фурна.

Автор: Антоанета Найденова

Представяме Ви:

Свинско по тракийски

Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...

Сладкиш с нектарини

Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...

Печени свински джоланчета

Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...

Бургаски крем

Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...

Начало