Кулинарни рецепти » Бърз тутманик

 Бърз тутманик

Продукти:

• 4 яйца
• 1/2 кофичка кисело мляко
• 1 равна ч. л. сода за хляб
• 3 с. л. олио
• 1 ч. л. сол
• брашно за средно гъсто тесто (като за кекс)

За плънката:

• 1 ч. ч. грах
• 2 червени чушки
• 1 глава лук (или 2 стръка пресен)
• 1 ч. ч. натрошено сирене
• чубрица, магданоз, копър

Начин на приготвяне:

В малко вода задушаваме зеленчуците за плънката, отцеждаме и прибавяме натрошеното сирене.

От посочените продукти замесваме средно гъсто тесто, прибавяме приготвената плънка и объркваме добре.

Печем в намаслена и набрашнена тавичка в умерена фурна.

Автор: Антоанета Найденова

Представяме Ви:

Концентрат от червени домати

Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...

Картофена торта

Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...

Наденички в доматен сос

Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Начало