Продукти: (за 4-6 порции)
• 500 г риба
• 1 ч.ч. картофи на кубчета
• 1 ч.ч. зелен грах
• 1 ч.ч. моркови на кубчета
• 2 ч.ч. прясно мляко
• 8 ч.ч. вода
• 1 връзка корени за супа
• 1 глава лук
• 2-3 с.л. краве масло
• 2-3 с.л. брашно
• 1 дафинов лист
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме рибата, заливаме я с водата и я варим 30 мин заедно с нарязаните корени за супа, разлязания на две лук, дафиновия лист, 4 зърна черен пипер и сол на вкус. След това обескостяваме и заедно с бульона претриваме през цедка.
Запържваме леко брашното в разтопеното масло и го смесваме с пасирания бульон. Прибавяме граха, морковите и картофите, които предварително сме сварили в малко подсолена вода. Наливаме млякото, опитваме на сол и варим супата още 5-6 мин.
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...
Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...