Кулинарни рецепти » Агнешко месо с жълтъци

 Агнешко месо с жълтъци

Продукти: (за 4 порции)

• 600 г агнешко месо
• 2 ч.ч. вода
• 2 моркова
• 1 парче целина
• 1 глава лук
• 2 с.л. брашно
• 2 с.л. олио
• сок от 1 лимон
• 2 жълтъка
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на едри парчета, прибавяме ситно нарязаните лук, моркови и целина. Посоляваме, поръсваме с черен пипер, заливаме с водата и възваряваме. Отстраняваме пяната и варим до омекване на месото. Прецеждаме бульона, нареждаме месото и зеленчуците в чиния и я оставяме на топло.

Правим светла запръжка от брашното и олиото, постепенно прибавяме бульона, в който сме варили месото, и приготвяме гъст сос. Прибавяме жълтъците, разбити с лимоновия сок и 1 с.л. вода, подгряваме, без да варим, и заливаме месото.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Рагу със спагети

Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...

Стерилизирана парена туршия

Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...

Сладко от грозде

Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...

Зелен фасул – фрикасе

Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...

Начало