Кулинарни рецепти » Агнешко тербелия

 Агнешко тербелия

Продукти: (за 6 порции)

• 1 кг агнешко месо
• 1 кофичка кисело мляко
• 1 к.ч. олио
• 3 с.л. брашно
• 5 яйца
• 1 ч.л. червен пипер
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Обезкостяваме месото, нарязваме го на хапки и го сваряваме в подсолена вода. Изваждаме го и прецеждаме бульона.

В тенджера сипваме киселото мляко, 3 с.л. олио, препеченото брашно, размито в 1 ч.ч. топла вода, и черен пипер на вкус. При непрекъснато бъркане едно след друго прибавяме яйцата. Варим на слаб огън, като от време на време разбъркваме.

След 5-6 мин наливаме от прецедения бульон, колкото да получим умерено гъст сос. Продължаваме да варим на умерен огън. Щом сосът заври, отстраняваме от огъня и бъркаме, докато се охлади. Към охладения сос прибавяме свареното месо.

Отделно в останалото олио запържваме червения пипер и заливаме ястието със запръжката.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Наденички в доматен сос

Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...

Начало