Продукти:
• 1 свински джолан
• 800 г кисело зеле
• 1 глава лук
• 200 г бекон
• 1 ч.ч. сухо бяло вино
• 2 с.л. свинска мас
• 2-3 зърна бахар
• 2-3 зърна хвойна
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Отстраняваме кожата на джолана, посоляваме го и го изпичаме на тих огън. Нарязваме лука на ситно и го запържваме в разтопената мас.
Щом поомекне, прибавяме отцеденото и ситно нарязано зеле, заливаме с виното, подправяме с бахара и хвойната, захлупваме и задушаваме до омекване.
После отстраняваме капака, прибавяме нарязания на кубчета бекон, поръсваме с черен пипер и оставяме зелето да къкри още 15 мин. Поднасяме го с изпечения джолан.
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...