Кулинарни рецепти » Джолан с кисело зеле

 Джолан с кисело зеле

Продукти:

• 1 свински джолан
• 800 г кисело зеле
• 1 глава лук
• 200 г бекон
• 1 ч.ч. сухо бяло вино
• 2 с.л. свинска мас
• 2-3 зърна бахар
• 2-3 зърна хвойна
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Отстраняваме кожата на джолана, посоляваме го и го изпичаме на тих огън. Нарязваме лука на ситно и го запържваме в разтопената мас.

Щом поомекне, прибавяме отцеденото и ситно нарязано зеле, заливаме с виното, подправяме с бахара и хвойната, захлупваме и задушаваме до омекване.

После отстраняваме капака, прибавяме нарязания на кубчета бекон, поръсваме с черен пипер и оставяме зелето да къкри още 15 мин. Поднасяме го с изпечения джолан.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Печени свински джоланчета

Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...

Панирано кисело мляко

Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...

Начало