Кулинарни рецепти » Венециански кюфтенца

 Венециански кюфтенца
/Италия/

Продукти: (за 2 порции)

• 250 г кайма /смес/
• 50 г сирене
• 1 яйце
• половин глава лук
• половин филия сух бял хляб
• 3 с.л. заквасена сметана
• 1/2 с.л. царевично нишесте
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Отстраняваме кората от хляба, накисваме го в студена вода и след това го отцеждаме. Натрошаваме сиренето и го омесваме с каймата, ситно нарязания лук, накиснати хляб, яйцето, черен пипер и сол на вкус. Оформяме от сместа малки кюфтенца, сваряваме ги в 500 мл кипяща подсолена вода и ги изваждаме.

Разбиваме заквасената сметана с царевичното нишесте, изсипваме я в леко изстиналата вода от кюфтенцата и я оставяме да заври. Подправяме соса с черен пипер и сол и го изсипваме върху кюфтенцата.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Тиквички с праз

Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...

Супа ПАВЕЗЕ

Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...

Концентрат от червени домати

Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...

Карамел Му

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...

Начало