Кулинарни рецепти » Агнешко с репички

 Агнешко с репички

Продукти: (за 4-6 порции)

• 1 агнешки бут
• 3 моркова
• 3 глави лук
• 1 парче пащърнак
• 1 червена ряпа
• сол, черен пипер

За гарнитурата:

• 1,5 кг млади репички
• 1 с.л. брашно
• 30 г краве масло
• 150 мл бита сметана
• индийско орехче
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Слагаме месото в голяма тава, заедно със зеленчуците и подправките. Заливаме с хладка вода и покриваме с фолио или капак. Оставяме го да се задушава около 2 1/2 часа на умерен огън.

Почистваме и нарязваме репите. Сваряваме ги в подсолена вода и ги отцеждаме. Размачкваме ги и прибавяме към тях маслото и разбитата с брашното сметана. Нагряваме отново, докато получим гладко пюре, което подправяме с индийско орехче, черен пипер и сол.

Сервираме агнешкото с пюрето от репички и украсяваме с нарязаните на кръгчета моркови от бульона.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Панирани свински котлети

Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Наденички в доматен сос

Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...

Мързелива лютеница

Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...

Начало