Кулинарни рецепти » Леща с бадеми и сушени кайсии

 Леща с бадеми и сушени кайсии

Продукти:

• 200 г леща
• 50 г бадеми
• 60 г сушени кайсии
• 1 глава лук
• 1 пакетче краве масло
• 200 г ориз
• 200 г телешки шол
• джоджен, копър
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме кайсиите на малки парченца и ги заливаме с вряла вода. Попарваме бадемите, обелваме ги, нарязваме ги на люспи и леко ги изпържваме в сух тефлонов тиган. Сгорещяваме масло и изпържваме наситнения лук.

Сваряваме изчистения и изплакнат в няколко топли води ориз в 500 мл подсолена вода. Отцеждаме го. Месото нарязваме на малки парченца.

Смесваме изчистената и измита леща, изстиналия ориз и месото. Прибавяме останалото масло, наливаме малко гореща вода и задушаваме. Подправяме със сол и черен пипер.

Отцеждаме кайсиите от водата, наръсваме ги с джоджен и заедно с бадемите ги прибавяме в задушените продукти.

Загряваме всичко, разбъркваме хубаво, обилно наръсваме с копър и сервираме ястието топло.

Автор: Елеонора Владимирова

Представяме Ви:

Торта с готово руло

Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...

Туршия 60 ЧУШКИ

Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...

Кръчмарска туршия

Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...

Панирани свински котлети

Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...

Начало