Кулинарни рецепти » Говеждо със зеленчуци

 Говеждо със зеленчуци

Продукти: (за 5 порции)

• 800 г говеждо месо
• 3-4 зелеви листа
• 1 морков
• 1 корен магданоз
• половин глава целина
• 1 глава лук
• 6-7 картофа
• 150 г грах
• 1 тиквичка
• 1 патладжан
• 3-4 домата
• 2 пиперки
• 3-4 с.л. олио
• половин пакетче краве масло
• 1 дафинов лист
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Изчистваме и измиваме зеленчуците. Нарязваме на ситно зелето, моркова, магданозения корен и лука, а тиквичката и картофите нарязваме на кубчета. Доматите и пиперките нарязваме на едри парчета. Нарязваме патладжаните на кръгчета, които бланшираме 10 мин във вряща вода, а после ги изваждаме и ги притискаме с тежест, за да се изцедят. Измиваме месото и го нарязваме на парчета.

Сгорещяваме олиото в отворена тенджера под налягане. Запържваме лука, морковите и магданозения корен. Прибавяме месото и останалия зарзават. Слагаме дафиновия лист, посоляваме на вкус и поръсваме с черен пипер. Наливаме малко вода, разбъркваме и прибавяме маслото.

Затваряме тенджерата и я слагаме на силен огън. Щом започне да съска, намаляме огъня и задушаваме 50 мин. Поднасяме готовото ястие поръсено със ситно нарязания магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Маслени сладки с орехи

Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Лесен конфитюр от дюли

Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Начало