Продукти: (за 5 порции)
• 800 г говеждо месо
• 3-4 зелеви листа
• 1 морков
• 1 корен магданоз
• половин глава целина
• 1 глава лук
• 6-7 картофа
• 150 г грах
• 1 тиквичка
• 1 патладжан
• 3-4 домата
• 2 пиперки
• 3-4 с.л. олио
• половин пакетче краве масло
• 1 дафинов лист
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Изчистваме и измиваме зеленчуците. Нарязваме на ситно зелето, моркова, магданозения корен и лука, а тиквичката и картофите нарязваме на кубчета. Доматите и пиперките нарязваме на едри парчета. Нарязваме патладжаните на кръгчета, които бланшираме 10 мин във вряща вода, а после ги изваждаме и ги притискаме с тежест, за да се изцедят. Измиваме месото и го нарязваме на парчета.
Сгорещяваме олиото в отворена тенджера под налягане. Запържваме лука, морковите и магданозения корен. Прибавяме месото и останалия зарзават. Слагаме дафиновия лист, посоляваме на вкус и поръсваме с черен пипер. Наливаме малко вода, разбъркваме и прибавяме маслото.
Затваряме тенджерата и я слагаме на силен огън. Щом започне да съска, намаляме огъня и задушаваме 50 мин. Поднасяме готовото ястие поръсено със ситно нарязания магданоз.
Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...