Кулинарни рецепти » Говеждо филе Метерних

 Говеждо филе Метерних
/Австрия/

Продукти: (за 4 порции)

• 4 малки говежди филета
• 200 г гъби
• 2 с.л. сметана
• 80 г краве масло
• 200 г ориз
• 1 трюфел /може и други гъби/
• 2 домата
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Заливаме с 300 мл подсолена вода почистения и попарен ориз, ситно нарязания трюфел /гъби/, 20 г масло и доматите, които сме попарили, обелили сме ги, отстранили сме им семената и сме ги нарязали на кубчета. Задушаваме сместа до омекване, след което я натъпкваме в 4 малки, намазани с мазнина чашки за супа и слагаме чашките на водна баня.

Начукваме добре филетата, посоляваме ги, поръсваме ги с черен пипер и ги изпържваме от двете страни в сгорещена мазнина. Обръщаме чашките с оризовата смес в блюдо и слагаме върху всяко кубче ориз по едно филенце.

Изпържваме в масло нарязаните на парченца гъби, поливаме ги със соса от месото, прибавяме сметаната и парченце масло, възваряваме и заливаме филетата, както са върху ориза, с така приготвения сос.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Тиквеник с готови кори

Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...

Зелен фасул с люти чушки

Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...

Пинджур

Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...

Нещо като ябълков пай

Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...

Начало