Продукти:
• 6 яйца
• 500 г печурки
• 200 г шунка
• половин пакетче краве масло
• 8 с.л. брашно
• 4 с.л. газирана вода
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме гъбите на малки парченца и ги задушаваме 5-10 мин в разтопеното масло заедно с наситнения магданоз, черен пипер и сол на вкус.
Разбиваме жълтъците с брашното и газираната вода, докато получим средно гъста каша. Прибавяме печурките и внимателно съединяваме с разбитите на твърд сняг белтъци.
Изпържваме от тази смес 4 омлета. Разпределяме върху омлетите шунката, нарязана на малки кубчета, прегъваме ги на две и поднасяме.
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...
Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...