Продукти:
• 6 яйца
• 500 г печурки
• 200 г шунка
• половин пакетче краве масло
• 8 с.л. брашно
• 4 с.л. газирана вода
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме гъбите на малки парченца и ги задушаваме 5-10 мин в разтопеното масло заедно с наситнения магданоз, черен пипер и сол на вкус.
Разбиваме жълтъците с брашното и газираната вода, докато получим средно гъста каша. Прибавяме печурките и внимателно съединяваме с разбитите на твърд сняг белтъци.
Изпържваме от тази смес 4 омлета. Разпределяме върху омлетите шунката, нарязана на малки кубчета, прегъваме ги на две и поднасяме.
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...
Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...