Продукти: (за 2-3 порции)
• 6-7 яйца
• 60-70 г сланина
• 1-2 картофа
• черен пипер, сол
• олио за пържене
Начин на приготвяне:
Нарязваме картофите на дребно и ги запържваме в сгорещеното олио.
Запържваме ситно нарязаната сланина. Прибавяме изпържените картофи, сипваме яйцата, които сме разбили леко с малко сол, поръсваме с черен пипер, разбъркваме сместа и я изсипваме в тиган със сгорещена мазнина. Изпържваме от двете страни и поднасяме.
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...