Кулинарни рецепти » Омлет с краставици

 Омлет с краставици

Продукти:

• 4 средни краставици
• 50 г салам
• 2 глави лук
• 2 скилидки чесън
• 3 с. л. масло
• 8 яйца
• 2 с. л. олио
• копър, магданоз
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Почистваме краставиците и ги нарязваме на тънки кръгчета. Нарязваме на ситно добре измитите подправки. Лука и чесъна нарязваме на ситно и задушаваме в маслото до прозрачност. Добавяме нарязания салам, краставиците и зелените подправки. Задушаваме 5-6 минути.

Разбиваме яйцата, посоляваме ги и поръсваме с черния пипер. Прибавяме задушената смес и разбъркваме всичко добре. Загряваме в голям тиган олиото и изсипваме в него сместа. Оставяме я под капак да се пържи. Обръщаме внимателно омлета и го пържим, докато хване коричка.

Поставяме готовия омлет върху кухненска дъска и го изчакваме да изстине. С остър нож го нарязваме на триъгълни парчета - като торта. Завиваме ги на рулца и забождаме с клечка. Нареждаме ги в подходяща чиния и украсяваме по желание.

Автор: Христина Попова

Представяме Ви:

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Сладко от черници

Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...

Печени свински джоланчета

Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...

Къдрава баница

Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...

Начало