Продукти: (за 5-6 порции)
• 1 було
• дреболиите от 1 агне без черния дроб
• 1 връзка пресен лук
• 3-4 с.л. олио и краве масло
• 1 ч.ч. ориз
• сух джоджен
• суха чубрица
• сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Сваряваме дреболиите в гореща подсолена вода. Отцеждаме и щом изстинат, ги нарязваме на дребни кубчета.
В сгорещената мазнина пържим наситнения лук, докато омекне. Прибавяме ориза и го пържим, докато стане стъклен. Наръсваме сместа със сол и черен пипер и я прибавяме към дреболиите. Хубаво объркваме и подправяме с джоджен и чубрица.
Пълним булото с тази смес, завръзваме го и го печем в намаслена тавичка, на чието дъно сме сипали малко бульон от варенето на дреболиите. Печем, докато булото поруменее равномерно.
Ако нямаме було, разбиваме 3 яйца с 2 с.л. брашно, прибавяме 1 ч.ч. кисело мляко, посоляваме, разбъркваме и с тази смес заливаме почти изпечената дроб-сарма. Печем само на горен реотан, докато заливката поруменее.
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....
Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...
Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...