Кулинарни рецепти » Тестени триъгълници, пълнени с бял дроб

 Тестени триъгълници, пълнени с бял дроб

Продукти: (за 3 порции)

• 300 г брашно
• 4 с.л. вода
• 1 ч.л. маргарин
• 3 жълтъка
• 1-2 с.л. галета
• 200 г сварен бял дроб /свински, телешки или агнешки/
• 2-3 с.л. разтопено краве масло
• сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Замесваме еластично гладко тесто от пресятото брашно, водата, маргарина 2 жълтъка и сол. Разточваме го и го нарязваме на квадрати.

Нарязваме много ситно сварения бял дроб, добавяме 1 жълтък и малко галета, подправяме със сол и черен пипер и разбъркваме.

Оформяме от сместа малки купчинки върху парчетата тесто. Прегъваме тестените квадратчета по диагонал така, че да получим триъгълни джобове, и притискаме краищата.

Пускаме триъгълниците във вряща подсолена вода и варим на слаб огън, като не позволяваме да завират. Поръсваме готовите триъгълници с разтопено масло.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мързелива лютеница

Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...

Рагу със спагети

Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...

Дробчета по селски

Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...

Картофено руло с пиперки

Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...

Начало