Продукти:
• 1 агнешки бял дроб
• 300 г агнешки чревца
• 2 връзки зелен лук
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 к.ч. олио
• черен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Попарваме чревцата за 5-6 мин във вряща вода. Нарязваме белия дроб на едри парчета и около всяко парче навиваме 2-3 парчета от чревцата.
Нареждаме дроба в намаслена тавичка и покриваме със ситно нарязания лук. Поръсваме с черен и червен пипер, посоляваме, заливаме с олиото и печем в силна фурна.
Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...