Кулинарни рецепти » Фрикасе с телешки мозък

 Фрикасе с телешки мозък

Продукти: (за 4-6 порции)

• 1 телешки мозък
• 1 връзка корени за супа
• 3-4 гъби
• 3 с.л. олио
• 3 с.л. брашно
• 2 твърдо сварени яйца
• 1 с.л. оцет
• 1 ч.ч. вино
• магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Киснем мозъка 1-2 часа в подкиселена вода, след което го отцеждаме и го пускаме във вряща подсолена вода. Варим 15-20 мин на умерен огън и оставяме мозъка да изстива в бульона.

Нарязваме корените и гъбите на ситно и ги задушаваме в 1 с.л. олио и виното. Подправяме с черен пипер и сол на вкус. Изваждаме мозъка и прецеждаме бульона. Мозъка обелваме и нарязваме на филийки.

Запържваме брашното в останалото олио до златисто и разреждаме с бульона. Подправяме на вкус, кипваме и оттегляме от огъня.

Разпределяме задушените гъби и корени в чиниите за поднасяне и върху тях слагаме филийки от мозъка. Заливаме с горещия сос и поднасяме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кисели тиквички без варене

Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...

Туршия 60 ЧУШКИ

Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Начало