Кулинарни рецепти » Фрикасе с телешки мозък

 Фрикасе с телешки мозък

Продукти: (за 4-6 порции)

• 1 телешки мозък
• 1 връзка корени за супа
• 3-4 гъби
• 3 с.л. олио
• 3 с.л. брашно
• 2 твърдо сварени яйца
• 1 с.л. оцет
• 1 ч.ч. вино
• магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Киснем мозъка 1-2 часа в подкиселена вода, след което го отцеждаме и го пускаме във вряща подсолена вода. Варим 15-20 мин на умерен огън и оставяме мозъка да изстива в бульона.

Нарязваме корените и гъбите на ситно и ги задушаваме в 1 с.л. олио и виното. Подправяме с черен пипер и сол на вкус. Изваждаме мозъка и прецеждаме бульона. Мозъка обелваме и нарязваме на филийки.

Запържваме брашното в останалото олио до златисто и разреждаме с бульона. Подправяме на вкус, кипваме и оттегляме от огъня.

Разпределяме задушените гъби и корени в чиниите за поднасяне и върху тях слагаме филийки от мозъка. Заливаме с горещия сос и поднасяме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мезе за ракия

Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Сладкиш с нектарини

Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...

Начало