Кулинарни рецепти » Фрикасе с телешки мозък

 Фрикасе с телешки мозък

Продукти: (за 4-6 порции)

• 1 телешки мозък
• 1 връзка корени за супа
• 3-4 гъби
• 3 с.л. олио
• 3 с.л. брашно
• 2 твърдо сварени яйца
• 1 с.л. оцет
• 1 ч.ч. вино
• магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Киснем мозъка 1-2 часа в подкиселена вода, след което го отцеждаме и го пускаме във вряща подсолена вода. Варим 15-20 мин на умерен огън и оставяме мозъка да изстива в бульона.

Нарязваме корените и гъбите на ситно и ги задушаваме в 1 с.л. олио и виното. Подправяме с черен пипер и сол на вкус. Изваждаме мозъка и прецеждаме бульона. Мозъка обелваме и нарязваме на филийки.

Запържваме брашното в останалото олио до златисто и разреждаме с бульона. Подправяме на вкус, кипваме и оттегляме от огъня.

Разпределяме задушените гъби и корени в чиниите за поднасяне и върху тях слагаме филийки от мозъка. Заливаме с горещия сос и поднасяме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Банички със стафиди

Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...

Ободряваща чорба

Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...

Кисели тиквички без варене

Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...

Мелчета

Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...

Начало