Кулинарни рецепти » Агнешка яхния с тиквички

 Агнешка яхния с тиквички

Продукти: (за 4 порции)

• 600 г агнешко месо
• 1 к.ч. олио
• 1 връзка пресен лук
• 1 с.л. брашно
• 1 ч.л. червен пипер
• 300 г тиквички
• 2 с.л. ситно нарязан магданоз
• 1 с.л. ситно нарязан пресен джоджен
• сол

Начин на приготвяне:

Обезкостяваме месото, измиваме го, нарязваме го на хапки и го слагаме в предварително загрята суха тенджера. Държим на огъня, без да захлупваме, докато водата от месото се изпари. Тогава наливаме половината от олиото и като разбъркваме месото с дървена лъжица, го изпържваме.

Запържваме в останалата мазнина ситно нарязания лук. Прибавяме предварително препеченото брашно и също го позапържваме. Накрая поръсваме с червения пипер, посоляваме на вкус, разбъркваме добре и сипваме сместа при месото.

Прибавяме обелените и нарязани на малки кубчета тиквички. Наливаме малко топла вода, захлупваме и варим на тих огън. Когато месото и тиквичките омекнат, поръсваме със ситно нарязани магданоз и пресен джоджен и отстраняваме от огъня.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кордон бльо

Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...

Сърца попска яхния

Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Супа ПАВЕЗЕ

Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...

Начало