Продукти: (за 4 порции)
• 600 г свинско месо
• 2 с.л. мазнина
• 1 глава лук
• 1 скилидка чесън
• 2 стръка праз
• 4 моркова
• 4 картофа
• 100 г стерилизирани домати
• 2 с.л. брашно
• 1 ч.л. червен пипер
• черен пипер, чубрица, сол
Начин на приготвяне:
В отворена тенджера под налягане сгорещяваме мазнината.
Нарязваме месото на хапки, овалваме хапките в брашното и ги пускаме в тенджерата. Разбъркваме и прибавяме ситно нарязаните лук и чесън, както и нарязаните на кръгчета праз, моркови и картофи. Посоляваме, поръсваме с червен пипер, слагаме обелените и настъргаме домати и заливаме с топлия бульон.
Затваряме тенджерата и я слагаме на силен огън. Щом започне да съска, намаляме огъня и варим 20 мин. Когато ястието се свари, отваряме капака и поръсваме със стрита чубрица и смлян черен пипер.
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...
Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...