Кулинарни рецепти » Зеленчуци по холандски

 Зеленчуци по холандски


Продукти: (за 5 порции)

• 750 г картофи
• 750 г моркови
• 2 глави лук
• 1 к.ч. месен бульон
• 100 г пушени гърди /или пушена сланина/
• 3 ябълки
• черен пипер, сол.

Начин на приготвяне:

Нарязваме картофите и морковите на малки кубчета.

Нарязваме на ситно сланината и я запържваме на огъня. Прибавяме нарязания на тънки филийки лук и също го позапържваме. Слагаме картофите и морковите и при непрекъснато бъркане задушаваме 10 мин на тих огън.

Наливаме бульона, захлупваме и задушаваме още 20 мин. Прибавяме обелените и нарязани на кубчета ябълки и задушаваме още 10-15 мин, докато зеленчуците омекнат напълно. Малко преди да отстраним, посоляваме и поръсваме с черен пипер.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Мариновани люти чушки

Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...

Ванилови кифлички

Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Начало