Кулинарни рецепти » Кренвирши в картофено тесто

 Кренвирши в картофено тесто

Продукти: (за 4 порции)

• 300 г кренвирши
• 250 г картофи
• 2 яйца
• 3 с.л. брашно
• 1 к.ч. олио
• сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Сваряваме картофите, обелваме ги, прекарваме ги през преса и ги омесваме с брашното, едното яйце, жълтъка от второто яйце и малко сол.

Раточваме тестото на кора и в нея завиваме поотделно кренвиршите. Намазваме с разбития белтък от второто яйце, слагаме в тавичка със сгорещена мазнина и печем в умерена фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Байганети със сирене

Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...

Пилешка каша с гъби

Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...

Бабиният козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Начало