Кулинарни рецепти » Сирене и колбаси в гювече

 Сирене и колбаси в гювече

Продукти: (за 4 порции)

• 300 г кренвирши или наденица
• 250 г сирене
• 3 яйца
• 2 домата
• 50 г краве масло
• 1 глава чесън
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Натрошаваме сиренето и го смесваме с разбитите яйца, нарязаните на ситно чесън и магданоз и попарените, обелени и нарязани на малки кубчета домати. Объркваме всички продукти и подправяме със сол и черен пипер.

В 4 гювечета слагаме по малко масло и разпределяме приготвената смес. Отгоре покриваме с нарязания на тънки филийки колбас. Печем в силна фурна не повече от 20 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мързелива лютеница

Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Руло със сланина

Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...

Лучник с пиле

Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...

Начало