Продукти: (за 4 порции)
• 500 г пушени гърди
• 4 филии хляб
• 2 скилидки чесън
• 1 глава лук
• 500 г леща
• 1 ч.л. червен пипер
• 4 с.л. олио
чубрица, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме и измиваме лещата, заливаме с 4 ч.ч. вода, прибавяме ситно нарязания лук и чубрицата. Варим на умерен огън. След около 20 мин прибавяме олиото и червения пипер. Посоляваме и варим още 10 мин.
Нарязваме на ленти пушените гърди и леко ги запържваме. В същата мазнина запържваме нарязания на кубчета хляб заедно със счукания чесън. Изсипваме в широка чиния лещата, подправяме с оцет и украсяваме с пържените лентички от пушени гърди и хлебни кубчета.
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...
Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...