Продукти: (за 4 порции)
• 500 г пушени гърди
• 4 филии хляб
• 2 скилидки чесън
• 1 глава лук
• 500 г леща
• 1 ч.л. червен пипер
• 4 с.л. олио
чубрица, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме и измиваме лещата, заливаме с 4 ч.ч. вода, прибавяме ситно нарязания лук и чубрицата. Варим на умерен огън. След около 20 мин прибавяме олиото и червения пипер. Посоляваме и варим още 10 мин.
Нарязваме на ленти пушените гърди и леко ги запържваме. В същата мазнина запържваме нарязания на кубчета хляб заедно със счукания чесън. Изсипваме в широка чиния лещата, подправяме с оцет и украсяваме с пържените лентички от пушени гърди и хлебни кубчета.
Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...
Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...