Продукти:
• 200 г шунка
• 100 г пушени гърди
• 500 г моркови
• 3-4 глави лук
• 4-5 с.л. олио
• 1 кубче зеленчуков бульон
• сол, черен пипер, джоджен
Начин на приготвяне:
Изчистваме морковите и лука и ги нарязваме на кръгчета. Задушаваме ги в олиото, докато омекнат и заливаме с гореща вода, в която е разтворено кубче зеленчуков бульон.
Прибавяме шунката и пушените гърди, нарязани на ситно. Доваряваме ястието на тих огън. Сервираме го с варен ориз или картофено пюре.
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...
Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...