Продукти: (за 4 порции)
• 2 тиквички
• 5-6 пресни картофа
• 6 яйца
• 200 г сирене
• 150 г кашкавал
• 250 г обезкостени пушени ребра
• черен пипер
Начин на приготвяне:
Нарязваме тиквичките и картофите на колелца и ги изпържваме, без да сме ги осолили.
В тава нареждаме ред от тиквичките, ред от картофите и заливаме с половината от предварително приготвената смес от яйцата и сиренето. Поръсваме с черен пипер.
Нареждаме отново ред тиквички, ред картофи и заливаме с останалата част от яйчната смес. Отгоре разстиламе месото и върху него поръсваме обилно с настърган кашкавал. Печем в умерена фурна до златисто.
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...
Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...