Продукти: (за 4 порции)
• 2 тиквички
• 5-6 пресни картофа
• 6 яйца
• 200 г сирене
• 150 г кашкавал
• 250 г обезкостени пушени ребра
• черен пипер
Начин на приготвяне:
Нарязваме тиквичките и картофите на колелца и ги изпържваме, без да сме ги осолили.
В тава нареждаме ред от тиквичките, ред от картофите и заливаме с половината от предварително приготвената смес от яйцата и сиренето. Поръсваме с черен пипер.
Нареждаме отново ред тиквички, ред картофи и заливаме с останалата част от яйчната смес. Отгоре разстиламе месото и върху него поръсваме обилно с настърган кашкавал. Печем в умерена фурна до златисто.
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...