Кулинарни рецепти » Кренвирши със зелен фасул и картофи

 Кренвирши със зелен фасул и картофи

Продукти: (за 4 порции)

• 1 пакетче гъбена супа
• 2-3 глави лук
• 1 кг картофи
• 1 ч.ч. нарязан зелен фасул
• 100 г кашкавал
• 4-5 кренвирша
• 2-3 с.л. олио
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука на ситно и го запържваме в сгорещеното олио. Щом стане златист, прибавяме гъбената супа, разтворена в 2 ч.ч. гореща вода. Посоляваме и прибавяме фасула и сварените и нарязани картофи. Подправяме с черен пипер, разбъркваме и изсипваме сместа в тавичка.

Покриваме отгоре с нарязаните кренвирши и печем 20 мин в умерено загрята фурна. Накрая поръсваме с настъргания кашкавал и запичаме още 3-4 мин във фурната.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Картофени топчици с кашкавал

Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...

Мусака от чушки

Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...

Мезе за ракия

Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...

Начало