Кулинарни рецепти » Кренвирши със зелен фасул и картофи

 Кренвирши със зелен фасул и картофи

Продукти: (за 4 порции)

• 1 пакетче гъбена супа
• 2-3 глави лук
• 1 кг картофи
• 1 ч.ч. нарязан зелен фасул
• 100 г кашкавал
• 4-5 кренвирша
• 2-3 с.л. олио
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука на ситно и го запържваме в сгорещеното олио. Щом стане златист, прибавяме гъбената супа, разтворена в 2 ч.ч. гореща вода. Посоляваме и прибавяме фасула и сварените и нарязани картофи. Подправяме с черен пипер, разбъркваме и изсипваме сместа в тавичка.

Покриваме отгоре с нарязаните кренвирши и печем 20 мин в умерено загрята фурна. Накрая поръсваме с настъргания кашкавал и запичаме още 3-4 мин във фурната.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бърз щрудел

Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...

Пържоли по сръбски

Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Салата от зелени доматчета

Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...

Начало