Продукти: (за 4 порции)
• 750 г прясно зеле
• половин глава лук
• 60 г сланина
• 2-3 с.л. брашно
• кимион, майорана
• чесън, магданоз
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме зелето на ивички, пускаме го във вряща подсолена вода и варим, докато омекне. Изваждаме го, отцеждаме и го изстискваме.
Нарязваме на кубчета сланината и я запържваме. Нарязваме лука и магданоза на ситно и ги запържваме в сланината. Поръсваме леко препеченото брашно и също го запържваме.
Разреждаме с малко бульон и варим 3-4 мин. Прибавяме зелето, счукания чесън и подправките и възваряваме.
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...