Кулинарни рецепти » Наденица по френски

 Наденица по френски

Наденица по френски

Продукти: (за 6 порции)

• 6 наденици
• 1 по-голям патладжан
• 3 тиквички
• 50 г брашно
• 75 мл зехтин
• 3 малки главички лук
• 3 скилидки чесън
• 3 зелени чушки
• 4 домата
• магданоз, чубрица
• мащерка, босилек
• сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Нарязваме патладжаните на кръгчета, посоляваме и оставяме да си пуснат горчивия сок. Заедно с нарязаните на шайби тиквички ги овалваме в брашното и на умерен котлон ги задушаваме 3 мин в 2 с.л. мазнина. Отцеждаме и ги прехвърляме в глинен съд.

В останалата мазнина задушаваме нарязаните на ситно лук и чесън заедно с нарязаните на малки парченца чушки. Изсипваме тези зеленчуци върху патладжана и тиквичките.

Обелваме доматите, нарязваме ги на филийки и ги подреждаме върху лучената смес. Наръсваме със ситен магданоз. Посоляваме, подправяме с черен пипер, мащерка, босилек и чубрица. Завиваме гювеча с фолио и печем 30 мин на 180°С.

Отново загряваме тигана с малко мазнина на умерен котлон и пържим наденицата по 2-3 мин от всяка страна, докато се зачерви равномерно. Прехвърляме я при зеленчуците като гледаме да я покрият и печем още 20 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Сладко от грозде

Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...

Пилешка дроб сарма

Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...

Питка в гювече

Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...

Дробчета по селски

Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...

Начало