Кулинарни рецепти » Корона от патладжани

 Корона от патладжани

Продукти: (за 4 порции)

• 5 патладжана
• 500 г сурова наденица
• 3 глави лук
• 1-2 с.л. ситно нарязан магданоз
• 2-3 скилидки чесън
• 1 филия сух бял хляб
• 1-2 с.л. брашно
• 1 дафинов лист
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Обелваме два от патладжаните и ги нарязваме на съвсем малки кубчета, които посоляваме е оставяме да се отцедят от горчивия сок. Останалите падладжани нарязваме на филийки, дебели около 5 мм, посоляваме ги и също ги оставяме да се отцеждат.

Нарязваме лука на ситно, смесваме го със ситно нарязаните магданоз и чесън и го запържваме в 2 с.л. олио. Прибавяме нарязаните на малки кубченца патладжани /като предварително ги изстискваме/. Позапържваме и тях, след което прибавяме каймата от наденицата, накиснатия и отцеден хляб и подправките. Разбъркваме всичко много добре.

Овалваме в брашното нарязаните на филийки патладжани и ги изпържваме в останалата мазнина, след което ги оставяме да се отцедят.

Затопляме фурната до 180°С. Натъркваме дъното на малка тавичка с чесън и я намазваме с олио. Слагаме дафиновия лист и нареждаме една до друга изпържени патладжанени филийки. Нареждаме филийки и покрай стените на тавичката. Разстиламе вътре приготвената смес и покриваме с останалите патладжани. Печем около 30 мин в умерена фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кюфтета от черен дроб и картофи

Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Зимен миш-маш

Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...

Начало