Продукти:
• 1,5 кг ябълки
• 1 кг ягоди
• 2 кг захар
Начин на приготвяне:
Обелваме ябълките, настъргваме ги и ги задушаваме в собствения им сос до омекване. След като изстинат ги пасираме заедно с ягодите. Към полученото пюре прибавяме захарта и бъркаме докато се разтопи.
Сместта слагаме на силен огън и варим 5-6 мин. След това намаляваме температурата и варим до сгъстяване. Готовия мармалад изсипваме горещ в буркани, които затваряме, след като той изстине.
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...