Продукти:
• 30-35 малки и тънки патладжанчета /дълги до 5 см/
• 1 кг захар
• 4-5 листа индрише
• 1 ч.л. винена киселина
Начин на приготвяне:
Обелваме патладжаните и ги накисваме за 1 час във варна вода. След това ги измиваме и ги варим по 5-6 мин в три води.
Правим сироп от захарта и 1 л вода. Сгъстяваме го леко на огъня и пускаме в него отцедените патладжани. Варим на умерен огън, без да бъркаме.
Щом сладкото започне да се сгъстява, ароматизираме с индришето, а малко преди да свалим от огъня прибавяме винената киселина.
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...