Продукти:
• 1,5 кг Биволско сърце
• 1 1/2 ч.ч. захар
• 2 сочни портокала
• 1 лимон
• 1 щипка сол
Начин на приготвяне:
Избираме добре узрели домати, обелваме ги и ги нарязваме на кубчета, като запазваме отделения сок. Обелваме портокалите и лимона, нарязваме ги на четвъртинки, отстраняваме семената и ги нарязваме напречно на резенчета.
Смесваме всички продукти, като прибавяме и отделения сок. Загряваме на огъня и бъркаме, докато захарта се разтопи. След това намаляме огъня и оставяме сладкото да къкри около два часа.
Сипваме готовото сладко в сухи бурканчета, затваряме ги херметически и стерилизираме десетина минути.
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...