Продукти: (за 2 порции)
• 250 г сирене
• 5 белтъка
• 3 с.л. брашно
• 1 к.ч. олио
• магданоз, черен пипер
Начин на приготвяне:
Разбиваме белтъците на твърд сняг и прибавяме настърганото сирене, като непрекъснато бъркаме. Поръсваме ситно нарязан магданоз и черен пипер на вкус, разбъркваме и оформяме от сместа малки топчета.
Овалваме ги в брашното и пържим в силно загрятото олио. По време на пърженето топчетата увеличават обема си. Готови са, когато станат двойно по-големи.
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...