Продукти:
• 500 мл прясно мляко
• 50 г сухо грозде
• 2 с.л. ром
• 3 жълтъка
• 1 с.л. нишесте
• вода /колкото да покрие гроздето/
• захар на вкус
Начин на приготвяне:
Накисваме сухото грозде в хладка вода, примесена с рома, за да набъбне и да се ароматизира, след което го отцеждаме.
Разбъркваме жълтъците със захарта. При непрекъснато бъркане прибавяме хладкото мляко, а след това – нишестето, размито с малко студена вода. Варим крема на водна баня, докато се сгъсти.
Прибавяме отцеденото грозде и разбъркваме. Отстраняваме готовия крем от огъня и го оставяме да изстине.
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...