Продукти:
• 500 мл прясно мляко
• 50 г сухо грозде
• 2 с.л. ром
• 3 жълтъка
• 1 с.л. нишесте
• вода /колкото да покрие гроздето/
• захар на вкус
Начин на приготвяне:
Накисваме сухото грозде в хладка вода, примесена с рома, за да набъбне и да се ароматизира, след което го отцеждаме.
Разбъркваме жълтъците със захарта. При непрекъснато бъркане прибавяме хладкото мляко, а след това – нишестето, размито с малко студена вода. Варим крема на водна баня, докато се сгъсти.
Прибавяме отцеденото грозде и разбъркваме. Отстраняваме готовия крем от огъня и го оставяме да изстине.
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....