Кулинарни рецепти » Желиран ябълков крем

 Желиран ябълков крем

Продукти:

• 1 кг ябълки
• 1 ч.ч. захар
• 2 белтъка
• сок от 1 лимон
• 1 с.л. ситно настъргана лимонова кора
• 3 ч.л. желатин

За крокана:

• 1 к.ч. захар
• 20 г краве масло
• 1 к.ч. запечени орехови ядки

Начин на приготвяне:

Задушаваме в съвсем малко вода обелените и едро нарязани ябълки. Когато омекнат, отстраняваме от огъня и ги пасираме. Прибавяме белтъците и захарта и разбиваме с миксер, докато сместа побелее.

Прибавяме сока и кората от лимона, а също така желатина, който сме киснали в 1 к.ч. студена вода, докато набъбне, а след това сме бъркали върху огън, докато се разтвори. Разбъркваме добре ябълковата смес и я изсипваме в предварително намокрена форма. Охлаждаме в хладилник и изсипваме десерта в широка стъклена чиния.

Приготвяме светъл карамел от захарта, прибавяме маслото и отстраняваме от огъня. Веднага заливаме опечените и счукани орехови ядки, които сме изсипали в намаслена чиния. Охлаждаме така приготвения крокан до вдвърдяване, счукваме го и поръсваме с него ябълковия крем.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Миди с масло и чесън

Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...

Саздърма от свинско месо

Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...

Солена торта с праз

Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...

Картофено руло с пиперки

Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...

Начало