Продукти: (за 4 порции)
• 250 г диетична извара
• 1 кг тиква
• 1 с.л. олио
• 100 г пудра захар
• 60 г мед
• 1 к.ч. орехови ядки
• канела
Начин на приготвяне:
Обелваме тиквата, почистваме я от семената и я настъргваме на едро ренде. Заливаме я с малко вода и задушаваме, докато омекне. След това я оставяме да поизстине и я пасираме на пюре.
Смесваме изварата със захарта и меда и разбиваме сместа на гладка, пухкава маса. Постепенно при непрекъснато бъркане прибавяме тиквеното пюре.
Разбъркваме крема добре, разпределяме го в купички за сервиране и поръсваме със ореховите ядки, които сме смесили с канела.
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...