Продукти:
• 3 яйца
• 150 г захар
• 100 г брашно
• 1/2 ч.л. бакпулвер
• бадемови ядки
За крема:
• 150 г краве масло
• 200 г захар
• 3 жълтъка
• 150 г разтопен шоколад
• 1 ванилия
Начин на приготвяне:
Разбиваме много добре яйцата със захарта. Прибавяме брашното, пресято с бакпулвера. Разбъркваме добре. В намаслена тавичка оформяме правоъгълни листчета. Печем ги в умерена фурна, докато порозовеят краищата им. Още горещи ги увиваме на фунийки.
Разбиваме маслото за крема със захарта. Прибавяме постепенно жълтъците, разтопения шоколад, ванилията и разбитите на сняг белтъци. Бъркаме, докато получим еднородна смес, и я оставяме в хладилника да замръзне.
С шприц пълним фунийките. Най-отгоре на всяка фунийка забождаме по една бадемова ядка.
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...