Продукти: (за 6 порции)
• 1 кг телешко месо
• 5-6 патладжана
• 1 глава лук
• 2 моркова
• 2 зелени чушки
• 1 глава чесън
• 6 домата
• 1 магданоз
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на малки парченца, измиваме го и го задушаваме в подсолена вода, докато започне да се къса.
Обелваме патладжаните и ги нарязваме на кубчета. Осоляваме ги и ги запържваме до зачервяване.
Отново задушаваме месото, заедно с нарязаните на ситно лук, моркови и чушки. Прибавяме патладжаните, нарязания на филийки чесън и настърганите домати. Подправяме на вкус с черен пипер, магданоз и сол и възваряваме на огъня.
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...
Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...
Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...