Продукти:
• 500-600 г обезкостено месо от младо теле
• 1 глава лук
• 6 моркова
• 2-3 с.л. брашно
• 60 г краве масло
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 1 ч.л. оцет
• 2-3 ч.ч. костен бульон (или подсолена вода)
• 1 яйце
• чубрица, магданоз
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме месото от ципи и сухожилия, начукваме го леко, поръсваме със ситно нарязания лук и оцета и оставяме да отлежи 1 час. После го нарязваме на порции, които пущаме в кипящия бульон и варим на тих огън.
След 1 час прибавяме, морковите, нарязани по дължина, 1 щипка сол и малко черен пипер. Щом месото се свари, прецеждаме бульона и оставяме да се охлажда.
Нарязваме морковите на кубчета и ги поръсваме с 1-2 с.л. разтопено масло и малко наситнен магданоз.
От останалото масло, брашното и 1 щипка сол приготвяме светла запръжка, която разреждаме с охладения бульон. Кипваме получения сос на огъня и го застройваме с разбития жълтък и млякото. Опитваме на сол и подправяме с чубрица.
Заливаме месните порции с горещия сос и поднасяме веднага.
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...