Продукти: (за 4 порции)
• 1 зелка
• 700-800 г кайма /смес/
• 2 глави лук
• 1 к.ч. ориз
• 1 к.ч. олио
• 700-800 г домати
• оцет, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Изрязваме кочана и горните листа на зелката. Заливаме я в малко подсолена и подкиселена вода и варим, докато поомекне. След това я изваждаме, отделяме листата и изрязваме дебелите им части /ако листата са големи, разделяме ги на две/.
Нарязваме на ситно лука и го запържваме в мазнината. Прибавяме ориза и също го запържваме. Наливаме 1 к.ч. топла вода и оставяме да поври.
След това отстраняваме от огъня и смесваме с каймата, черен пипер и сол на вкус. Разбъркваме сместа и свиваме сарми в зелевите листа.
Отделно сваряваме доматите и ги претриваме през цедка. Нареждаме сармите в тенджера, заливаме ги с претритите домати и варим на тих огън.
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...