Продукти: (за 6 порции)
• 500-700г телешко филе
• 4 ч.ч. смес от пресни зеленчуци по избор
• 1 скилидка чесън
• 1 к.ч. бульон
• лют червен пипер
• 1 ч.ч. ориз
• 2 с.л. едро нарязани фъстъци
• сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме ориза в подсолена вода.
Смесваме нарязаните зеленчуците, прибавяме 3с.л. вода и ги задушаваме с малко мазнина, докато омекнат.
Нарязваме месото на пръчици. Запържваме го леко заедно с чесъна.
Смесваме месото и зеленчуците в тигана и прибавяме бульона. Посоляваме, захлупваме и готвим, докато течността се изпари. Сервираме месото върху основа от ориз и поръсваме с фъстъците.
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...